PALMOLIVE

VILKA VI ÄR

Vilka vi är, är allt vi gör, allt vi står för och allt vi ger dig och ditt hem varje dag.

BRAND VOICE

Vårt åtagande

Naturen är kärnan i allt vi gör. Det är grunden och inspirationen för varje produkt och varje formula. Från att blanda palm och olivolja i vår allra första tvål för 100 år sedan, till vårt senaste sortiment, sätter vi naturen i fokus i alla våra produkter.

Vårt arbete i samhället

Nu, mer än någonsin, har vi ett globalt ansvar att skydda människor i hela samhället. Vi arbetar nära folkhälsomyndigheter, akademin, lokala skolor och kliniker i missgynnade samhällen för att utbilda barn och deras föräldrar om hälso- och hygienfördelarna med att tvätta händerna med tvål.

Genom vårt globala handtvättsprogram tillhandahåller vi utbildningsmaterial och produktprover till skolor och samhällen som behöver det mest. Och för dem som vi inte alltid når, skapar vi medvetenhet om fördelarna med handtvätt genom globala reklam- och PR-kampanjer. Det är vårt åtagande att göra världen till en friskare och lyckligare plats.

PRODUKTUPPLEVELSE

Våra formuleringar

Varje formula vi skapar är försiktigt utformad för att ta hand om din hud och för att göra den mjuk och älskad.

Våra ingredienser

Vi bryr oss om vår planet lika mycket som vi bryr oss om dig. Därför är vi fokuserade på att använda noggrant utvalda och ansvarsfullt framställda ingredienser.

Våra härliga dofter

Med en blandning av härliga dofter i varje produkt, kan du njuta av lite kvalitetstid med dig själv och återupptäcka naturen.

Våra lockande texturer

Från silkeslena geler till läckra sammetslena skum har vi skapat en rad mjuka, spännande texturer för att stimulera dina sinnen.

Vi gör tråkiga rutiner roliga

Håll dina händer skyddade och vårdade med vår enkla, effektiva handtvättguide i 6 steg:

1. Applicera tvål på våta händer.
2. Gnugga handflata mot handflata.
3 & 4. Gnid handflatorna med varandra.
5. Gnugga med en roterande rörelse.
6. Skölj händerna med vatten.

Vi arbetar för att göra våra formuleringar naturligt bra för folket och för planeten

VÅR VÄRLD OCH HÅLLBARHET

VÅRT ÅTAGANDE TILL ANSVARSFULLA INKÖP

Vi är engagerade i att ta hand om människor och planeten. Det är därför vi köper material och tjänster på ett ansvarsfullt sätt, baserat på våra fyra pelare: skydd av miljön, etisk arbetsmetod, människors hälsa och säkerhet och affärsintegritet. Vi implementerar program och granskar och utvärderar kontinuerligt våra policys och leverantörer och ser till att våra ingredienser alltid är ansvarsfulla på bästa möjliga sätt.

VÅR ANSVARSFULLA PRODUKTION

Hur vi tillverkar våra produkter är lika viktigt som vad vi lägger i dem. Därför arbetar vi mot vårt nollavfallsmål genom att minska mängden energi och vatten vi använder för att skapa de produkter du älskar. Hittills har vi uppnått GBCI TRUE Zero Waste-certifiering vid 20 anläggningar på 5 kontinenter, och vi arbetar ständigt mot samma mål för våra andra anläggningar. Vi arbetar nära ett antal partners som hjälper oss på resan för att nå våra ansvarsfulla produktionsambitioner. Klicka här om du vill veta mer om vad vi gör och vilka vi arbetar med.

FÖRPACKNING

Vårt engagemang för naturen sträcker sig utöver de ingredienser och dofter vi väljer noggrant. Vi är också engagerade i att hitta bättre, mer hållbara sätt att använda, återanvända och återvinna vår plastförpackning. Vi arbetar hårt för att skapa en cirkulär ekonomi för vår plast. Det innebär att du inte skapar engångsplast. När vår förpackning har skapats vill vi återanvända, återvinna och använda den så länge som möjligt. För att göra detta försöker vi använda transparenta plastflaskor så ofta vi kan, eftersom dessa kan återanvändas på fler sätt än färgade flaskor.

Våra återvunna, transparenta plastflaskor är något gråaktiga på grund av återvinningsprocessen, och vi använder inte färgämnen för att täcka det. Om vi gjorde det skulle det påverka plastens kvalitet och den skulle inte ha lika många användningsområden när de sedan går in i återvinningssystemet igen. Vi har ännu inte uppnått den perfekta cirkulära ekonomin för vår plastförpackning, men för varje månad och år som går blir vi bättre på det och gör mer för oss, för dig och för jorden.

 

Anzio Plant
Photo credit: Daniele Zompatori

Hur kan du hjälpa oss

Att minska avfallet i varje steg i en produkts livscykel är viktigt för hållbarheten. Men vi kan inte göra det ensamma. Med din hjälp kan vi, genom att återvinna våra produkter och förpackningar, nå våra mål. Läs din Palmolive-produktetikett och kontrollera dina lokala återvinningsregler för att lära dig mer om hur du bäst återvinner vår Palmolive-förpackning.