VÅR VÄRLD OCH HÅLLBARHET

VÅR VÄRLD OCH HÅLLBARHET

VÅRT ÅTAGANDE TILL ANSVARSFULLA INKÖP

Vi är engagerade i att ta hand om människor och planeten. Det är därför vi köper material och tjänster på ett ansvarsfullt sätt, baserat på våra fyra pelare: skydd av miljön, etisk arbetsmetod, människors hälsa och säkerhet och affärsintegritet. Vi implementerar program och granskar och utvärderar kontinuerligt våra policys och leverantörer och ser till att våra ingredienser alltid är ansvarsfulla på bästa möjliga sätt.

Upptäck mer

VÅR ANSVARSFULLA PRODUKTION

Hur vi tillverkar våra produkter är lika viktigt som vad vi lägger i dem. Därför arbetar vi mot vårt nollavfallsmål genom att minska mängden energi och vatten vi använder för att skapa de produkter du älskar. Hittills har vi uppnått GBCI TRUE Zero Waste-certifiering vid 20 anläggningar på 5 kontinenter, och vi arbetar ständigt mot samma mål för våra andra anläggningar. Vi arbetar nära ett antal partners som hjälper oss på resan för att nå våra ansvarsfulla produktionsambitioner. Klicka här om du vill veta mer om vad vi gör och vilka vi arbetar med.

FÖRPACKNING

Vårt engagemang för naturen sträcker sig längre än de ingredienser och dofter vi väljer att ha i våra produkter. Vi är också engagerade i att hitta bättre, mer hållbara sätt att använda, återanvända och återvinna vår plastförpackning. Vi arbetar hårt för att skapa en cirkulär ekonomi för vår plast. Det innebär att du inte skapar engångsplast. När vår förpackning har skapats vill vi återanvända, återvinna och använda den så länge som möjligt. För att göra detta försöker vi använda transparenta plastflaskor så ofta vi kan, eftersom dessa kan återanvändas på fler sätt än färgade flaskor.

Upptäck mer

Våra återvunna, transparenta plastflaskor är något gråaktiga på grund av återvinningsprocessen, och vi använder inte färgämnen för att täcka det. Om vi gjorde det skulle det påverka plastens kvalitet och den skulle inte ha lika många användningsområden när de sedan går in i återvinningssystemet igen. Vi har ännu inte uppnått den perfekta cirkulära ekonomin för vår plastförpackning, men för varje månad och år som går blir vi bättre på det och gör mer för oss, för dig och för jorden.

 

Anzio Plant
Photo credit: Daniele Zompatori

Hur du kan hjälpa oss värna om naturen

Att minska avfallet i varje steg i en produkts livscykel är viktigt för hållbarheten. Men vi kan inte göra det ensamma. Med din hjälp kan vi, genom att återvinna våra produkter och förpackningar, nå våra mål. Läs din Palmolive-produktetikett och kontrollera dina lokala återvinningsregler för att lära dig mer om hur du bäst återvinner vår Palmolive-förpackning.