Palmolive för hållbarhet

VÅR VÄRLD OCH HÅLLBARHET

familjen plockar blåbär

VÅRT ÅTAGANDE TILL ANSVARSFULLA INKÖP

Vi är engagerade i att ta hand om människor och planeten. Det är därför vi köper material och tjänster på ett ansvarsfullt sätt, baserat på våra fyra pelare: skydd av miljön, etisk arbetsmetod, människors hälsa och säkerhet och affärsintegritet. Vi implementerar program och granskar och utvärderar kontinuerligt våra policys och leverantörer och ser till att våra ingredienser alltid är ansvarsfulla på bästa möjliga sätt.

Upptäck mer

Zero waste-text på en bakgrund av löv

VÅR ANSVARSFULLA PRODUKTION

Hur vi tillverkar våra produkter är lika viktigt som vad vi lägger i dem. Därför arbetar vi mot vårt nollavfallsmål genom att minska mängden energi och vatten vi använder för att skapa de produkter du älskar. Hittills har vi uppnått GBCI TRUE Zero Waste-certifiering vid 20 anläggningar på 5 kontinenter, och vi arbetar ständigt mot samma mål för våra andra anläggningar. Vi arbetar nära ett antal partners som hjälper oss på resan för att nå våra ansvarsfulla produktionsambitioner. Klicka här om du vill veta mer om vad vi gör och vilka vi arbetar med.

Återvinningsmärke på en bakgrund av löv

Våra förpackningar och återvinninG

Vårt engagemang för naturen sträcker sig bortom de ingredienser och dofter vi noggrant väljer ut. Vi är också engagerade i att hitta bättre, mer hållbara sätt att använda, återanvända och återvinna våra plastförpackningar. Vi jobbar hårt för att skapa en cirkulär ekonomi för våra plaster.

Upptäck mer

En flicka som håller en kanin

Vårt engagemang i djurens välbefinnande

Vi är dedikerade till djurens välbefinnande och arbetar mot den dag då ingen regering eller tillsynsmyndighet någonstans i världen kräver säkerhetstester på kosmetika som använder laboratoriedjur.

Upptäck mer

Fotavtryck av vatten i en skog

VÅRT ÅTAGANDE ATT MINSKA CO2

På Colgate-Palmolive har vi ett uppdrag att skapa en hälsosam och hållbar framtid. Att uppnå den framtiden innebär att övervinna utmaningen med klimatförändringar och dess hot om att störa alla aspekter av våra liv - från matförsörjning till sociopolitisk stabilitet.

Upptäck mer

 En produktionslinje av duschgel

Våra återvunna, transparenta plastflaskor är något gråaktiga på grund av återvinningsprocessen, och vi använder inte färgämnen för att täcka det. Om vi gjorde det skulle det påverka plastens kvalitet och den skulle inte ha lika många användningsområden när de sedan går in i återvinningssystemet igen. Vi har ännu inte uppnått den perfekta cirkulära ekonomin för vår plastförpackning, men för varje månad och år som går blir vi bättre på det och gör mer för oss, för dig och för jorden.

 

Anzio Plant
Photo credit: Daniele Zompatori

 Händerna på en familj som håller varandra

Hur du kan hjälpa oss värna om naturen

Att minska avfallet i varje steg i en produkts livscykel är viktigt för hållbarheten. Men vi kan inte göra det ensamma. Med din hjälp kan vi, genom att återvinna våra produkter och förpackningar, nå våra mål. Läs din Palmolive-produktetikett och kontrollera dina lokala återvinningsregler för att lära dig mer om hur du bäst återvinner vår Palmolive-förpackning.