Palmolives hållbara förpackningar

För oss handlar det om att vara engagerade i naturen om så mycket mer än att noggrant välja varje ingrediens och doft vi använder i våra produkter. Vi är också dedikerade till att hitta bättre, mer hållbara sätt att bygga en cirkulär plastekonomi, och försöka att inte skapa plast som endast används en gång. LÄS MER.

Där vi kan skapar vi förpackningar som kan återanvändas, återvinnas och återanvändas så länge som möjligt. Det betyder att vi ofta använder genomskinliga plastflaskor, eftersom de kan återanvändas på fler sätt än färgade. Det är en del av vårt engagemang för naturen och vår vackra planet.

TRYCK PÅ RESPEKTIVE BILD FÖR ATT LÄRA DIG OM HUR DU ÅTERVINNER VÅRA FÖRPACKNINGAR

 

PLASTFLASKOR

HUR DU ÅTERVINNER DIN PLASTFLASKA I 2 ENKLA STEG.


1. Töm eventuell vätska kvar i din Palmolive-flaska
2. Lägg flaskan, med locket på, i ditt plaståtervinningskärl eller säck för insamling

Dessa plastflaskor återvinns i PET-plastströmmen och behöver inte sköljas ur före återvinning, eftersom det görs under återvinningsprocessen. Detta gör det ännu lättare att göra din del.

HUR DU ÅTERVINNER DIN PLASTFLASKA I 2 ENKLA STEG

Töm eventuell vätska kvar i din Palmolive-flaska

Lägg flaskan, med locket på, i ditt plaståtervinningskärl eller säck för insamling

Dessa plastflaskor återvinns i PET-plastströmmen och behöver inte sköljas ur före återvinning, eftersom det görs under återvinningsprocessen. Detta gör det ännu lättare att göra din del.

Vad du ska göra med dina duschtvålflaskor som har en pump

För närvarande kan du inte återvinna våra pumpar, men du kan återvinna flaskan. När din Palmolive-flaska är tom, lägg den i ditt plaståtervinningskärl eller säck för insamling. Du kan slänga pumpen med ditt vanliga skräp eller, ännu bättre, återanvända den i en annan flaska.

ÅTERVINNINGSBARA REFILLFÖRPACKNINGAR

Som en del av vårt engagemang för naturen har vi skapat en rad påfyllningar för duschtvål och flytande handtvål.

Dessa använder mindre plast per ml än våra standardflaskor, och du kan även återvinna dem när de är tomma. De tillverkas mestadels av mono-PE (polyetylen), som är en av de mest återvunna plasterna i Europa.

Våra refiller är verkligen praktiska för att fylla på dina favoritpumpar eller gamla plastflaskor hemma, samtidigt som de hjälper till att respektera miljön genom att minska plastavfallet.

LETAR DU EFTER ANDRA LÄNDER?

JA, DU KAN ÅTERVINNA DEN

HUR DU ÅTERVINNER DIN REFILL

I 3 ENKLA STEG

Krama ut eventuell överbliven vätska från påsen

Sätt tillbaka locket

Lägg den i din återvinningskärl eller säck för insamling

Dessa plastpåsar återvinns i polyeten (PE) plastström och behöver inte sköljas ur före återvinning, eftersom det görs under återvinningsprocessen. Detta gör det ännu lättare att göra din del.

LIMITED

Tyvärr samlas flexibla plastförpackningar som denna påfyllningspåse inte in för återvinning i ditt land. Om den här typen av plast samlas in i ditt område, krama helt enkelt ut eventuell överbliven vätska från din påse, sätt tillbaka locket på popen i din plaståtervinningskärl eller säck. 

NO, YOU CAN NOT RECYCLE IT

Tyvärr återvinns bara PET-flaskor och plastflaskor av PE och PP i stor utsträckning i hela Schweiz. Det betyder att du inte kommer att kunna återvinna vår refillpåse på vanligt sätt. Det finns dock några lokala initiativ för denna typ av plastinsamling och återvinning. Du kan kontrollera om dessa finns tillgängliga i ditt område genom att besöka swissrecycling.ch/de/home. Om någon av dessa tjänster inte är tillgänglig i ditt område, kasta din påfyllningspåse i din vanliga soptunna. 

SOCKERRÖRSTUB

Vi har tagit fram en speciell sockerrörstub för vår Palmolive Up! duschtvål som du kan återvinna. Istället för att använda plast skapad av fossila bränslen har vi använt sockerrörsplast som kommer från förnybara källor. Du kommer förmodligen inte att märka någon skillnad i förpackningen, men du kommer att vara glad att veta att den har mindre påverkan på miljön!

Våra sockerrörsrstuber är gjorda av växter som kommer från brasiliansk jordbruksmark, och endast 0,02 %* av denna mark används för att producera bioplast. Växten odlas huvudsakligen i sydvästra Brasilien och en sockerrörstub har 19 % mindre CO2-utsläpp än en vanlig PE-flaska gjord av ny plast. Du kan återvinna våra sockerrörstuber när de är tomma på samma sätt som du återvinner PE-flaskor, eftersom de har en liknande teknisk egenskap som oljebaserad PE-plast.

*https://www.european-bioplastics.org/faq-items/how-much-agricultural-area-is-used-for-bioplastics/

HUR DU ÅTERVINNER DITT RÖR I 3 ENKLA STEG

Krama ut eventuell överbliven vätska från tuben

Sätt tillbaka locket

Lägg den i ditt återvinningskärl eller säck för insamling

Dessa plaströr återvinns i polyeten (PE) plastström och behöver inte sköljas ur före återvinning, eftersom det görs under återvinningsprocessen. Detta gör det ännu lättare att göra din del.

FLASKA FÖR FLYTANDE HANDTVÅL

Våra flytande handtvålflaskor är gjorda av PET och återvunnen PET-plast.

Du kanske märker att våra genomskinliga flaskor gjorda av återvunnen PET-plast är något gråaktiga. Detta är vad som händer under återvinningsprocessen, men vi använder inte färgämnen för att täcka över det. Om vi gjorde det här skulle flaskorna inte ha så många användningsområden när de väl går tillbaka till återvinningsströmmen.

Varje månad och år arbetar vi hårt för att uppnå en perfekt cirkulär plastekonomi, men vi har fortfarande mer att göra. Allt eftersom tiden går blir vi lite bättre på det, för oss, för dig och vår underbara planet.

HUR DU ÅTERVINNER DINA FLYTANDE HANDTVÅLSFLASKOR I 3 ENKLA STEG

Tyvärr kan du för närvarande inte återvinna våra pumpar. Du kan dock återvinna våra flaskor. Och det är superenkelt att göra:

Töm din flaska på flytande handtvål

Lägg flaskan i ditt plaståtervinningskärl eller säck för insamling

Släng pumpen i din vanliga papperskorg eller, ännu bättre, återanvänd den i en annan flaska!

PAPPRET RUNT HÅRDTVÅLARNA

Vi försöker vara så hållbara som möjligt, det är därför vi har skapat ett återvinningsbart pappersomslag gjord av hel trämassa för våra hårdtvålar. Denna förpackning har noggrant utvecklats för att klara de utmaningar som tvålprodukter står inför, som fukt, friktion och exponering av produktinnehållet för förpackningen.

HUR MAN ÅTERVINNER OMSLAGSPAPPRET

I 2 ENKLA STEG

Ta helt enkelt ut din tvål ur dess pappersomslag

Lägg omslaget i ditt pappersåtervinningskärl eller säck för insamling