Hållbarhet

Hygien: skyddar mot virus

Aldrig har det varit viktigare för oss att skydda oss själva och de omkring oss från virus. Så hur kan du göra din del och se till att du gör allt du kan för att hålla dig frisk? Lär dig hur bakterier och virus sprids från person till person, hur antibakteriell tvål kan fungera och vikten av att tvätta händerna.

HUR BAKTERIER OCH VIRUS SPRIDS

 

Bakterier och virus sprids oftast genom mänsklig kontakt som via pussar, kramar och handskakningar. Du kan också sprida virus genom att hosta och nysa på allmänna platser samt vidröra förorenade områden där mat äts och bereds. Djur och boskap kan också bära och sprida många virus och former av bakterier.

HUR ANTIBAKTERIELL TVÅL FUNGERAR

 

Antibakteriell tvål fungerar genom att aktivt döda bakterier med ingredienser som triclosan. Kemikalier som detta hämmar också ytterligare tillväxt av bakterier på händerna och stoppar spridningen av virus mellan människor. Regelbundna handtvättar utan antibakteriella kemikalier tar mekaniskt bort bakterier från händerna men hindrar dem inte från att återbildas.

HUR DU SKYDDAR DIG MOT VIRUS

 

Det bästa sättet att döda virus är genom god hygien och regelbunden handtvätt. Du bör använda färskt, varmt vatten och tvål som tar bort bakterierna, du kan t.ex. använda dig av extra hygienisk handtvål som till exempel Palmolive Hygiene Plus. Denna hygieniska handtvål är ett effektivt sätt att skydda hela familjen från virus. Se till att tvätta händerna i minst 20 sekunder, skumma in tvålen på båda sidorna av händerna och mellan fingrarna samt under naglarna innan du sköljer.

HUR SKA DU SKYDDA DINA HÄNDER NÄR DU INTE HAR TILLGÅNG TILL TVÅL OCH VATTEN?

 

Om du inte har omedelbar tillgång till rinnande vatten och handtvål är det extremt viktigt att följa goda hygienregler så att du inte smittar eller sprider virus. Du kan göra detta genom att bära med dig handsprit och applicera den efter att ha rört vid ytor eller innan du äter eller dricker.

HUR KAN DU ANNARS SKYDDA DIG SJÄLV FRÅN VIRUS?

 

Virus sprids när de kommer i kontakt med andra levande celler som ögonen, munnen eller öppna sår. Därför bör du undvika att röra ditt ansikte när du inte kan tvätta händerna, särskilt efter att ha nyst eller hostat. Försök att rikta hostningar och nysningar mot en näsduk (eller din arm om du inte har en) och använd handdesinfektionsmedel omedelbart.

Palmolive

UPPTÄCK VÅRA HYGIENISKA HANDTVÅLAR

LÄS MER

Anslut dig till Naturen

Läs Mer

Dofter och Ingredienser

Läs Mer

Kroppsvårdsrutiner

Läs Mer

Hållbarhet

Läs Mer