HÅLLBARHET

HUR MAN TVÄTTAR SINA HÄNDER MED RÄTT TEKNIK FÖR HYGIENISK HANDDESINFEKTION

IntroDUKTION

 

Att tvätta händerna är ett av de mest effektiva sätten att förhindra spridningen av virus och säkerställa att vår familjs hälsa skyddas. Lär dig varför handhygien är så viktig, när du bör tvätta händerna och den bästa tekniken för att säkerställa att dina händer är helt rena.

VARFÖR ÄR HANDHYGIEN VIKTIG?

 

I vår dagliga tillvaro kommer våra händer i kontakt med cirka 600 000 typer av bakterier. Och även om bara en liten mängd av dessa bakterier är skadliga för oss är det avgörande att vi regelbundet tvättar våra händer under dagen. Detta är det mest effektiva sättet att minimera spridningen av virus som influensan.

NÄR SKA DU TVÄTTA HÄNDERNA?

 

Du bör tvätta händerna regelbundet under dagen, men alltid innan du äter eller hanterar mat, efter att du har snutit dig eller hostat eller nyst, efter att du har bytt blöja, rört vid djur eller använt kollektivtrafiken. Om du är ute och rör dig och inte har omedelbar tillgång till rinnande vatten och tvål bör du ha med dig en liten antibakteriell gel så att du kan hålla händerna desinficerade under tiden. Det är också viktigt att inte röra ditt ansikte när du vet att dina händer inte är helt rena.

HUR DU TVÄTTAR DINA HÄNDER KORREKT

 

Folkhälsomyndigheten rekommenderar att du tvättar händerna i minst 20 sekunder för att säkerställa att de är helt rena. Börja med att blöta händerna med rent, varmt vatten från kranen och applicera tillräckligt med tvål för att helt täcka båda händerna. Gnugga händerna tillsammans och använd sedan en hand för att gnugga baksidan av den andra handen med tvål. Rengör mellan fingrarna och upprepa sedan på den andra handen. Gnugga händerna tillsammans och rengör mellan fingrarna, innan du gnuggar baksidan av fingrarna mot handflatorna. Nästa steg är att gnugga tummen med den andra handen och göra samma sak med den andra tummen. Slutligen gnuggar du fingertopparna på handflatan på den andra handen, och upprepar med den andra handen och sköljer med varmt vatten. Torka händerna ordentligt med en engångshandduk om du är utanför ditt hem.

OMRÅDEN SOM OFTA MISSAS VID HANDTVÄTT

 

De vanligaste områdena som oftast missas vid handtvätt är fingertopparna, handflatorna och tummarna. Dessa områden på händerna kan fortfarande bära bakterier, så det är viktigt att du tvättar dem ordentligt.

VILKA PRODUKTER SKA JAG ANVÄNDA FÖR HYGIENISK HANDTVÄTT?

 

Du bör alltid tvätta händerna med flytande handtvål eller en fast tvål, helst med antibakteriella ingredienser. Palmolive Hygiene Plus Sensitive Handtvål innehåller extrakt av aloe vera och en naturlig ingrediens med antibakteriella egenskaper. Dess milda formulering är också lämplig för känslig hud och lämnar dina händer hygieniska och rena samtidigt som den tar bort 99% av bakterierna.

STEG FÖR STEG - INSTRUKTIONER FÖR HANDTVÄTT

 

Steg 1: Börja med att blöta händerna med rent, varmt vatten från kranen och applicera tillräckligt med tvål för att helt täcka båda händerna.

Steg 2: Gnugga händerna mot varandra och använd sedan en hand för att gnugga baksidan av den andra handen med tvål.

Steg 3: Rengör mellan fingrarna och upprepa sedan på den andra handen.

Steg 4: Gnugga händerna mot varandra och rengör mellan fingrarna, innan du gnuggar baksidan av fingrarna mot handflatorna.

Steg 5: Nästa steg är att gnugga tummen med den andra handen och göra samma sak med den andra tummen.

Steg 6: Slutligen gnuggar du fingertopparna på handflatan på den andra handen och upprepar med den andra handen och sköljer med varmt vatten. Hela processen bör ta 20 sekunder.

Steg 7: Torka händerna ordentligt med en våtservett om du är utanför ditt hem.

Palmolive 

UPPTÄCK VÅRT SORTIMENT AV HANDTVÅL

 

LÄS MER

Anslut dig till Naturen

Läs Mer

Dofter och Ingredienser

Läs Mer

Kroppsvårdsrutiner

Läs Mer

Hållbarhet

Läs Mer