KROPPSVÅRDSRUTINER

Hårdtvål eller duschgel:
vad ska man välja

Introduktion

 

Tvålar och duschgeler är båda väsentliga för att hålla sig ren och kan göra din dagliga kroppsvårdsrutin till en mer njutbar upplevelse, men vilket är rätt för dig? Är en traditionell tvål bättre än en duschgel eller är en flytande rengöringsprodukt det bästa valet för dig och din familj? Vår enkla guide förklarar fördelarna med flytande och fasta tvålar, samt Palmolive-produkterna som kan hjälpa dig.

HÅRDTVÅL OCH DUSCHGEL, VAD ÄR SKILLNADEN?

 

Tvålar och duschgeler kan båda användas för att effektivt rengöra huden, men de skiljer sig på flera sätt. Tvål kommer ofta i hård form, och är vanligtvis tillverkad av animaliska eller vegetabiliska fetter och är ofta parfymerad med eteriska oljor eller fuktighetsgivare som glycerin. Duschgeler å andra sidan kommer i flytande form och förpackas i plast- eller glasbehållare. De finns också i olika konsistenser - från krämiga tvålar till skummande geler - med specifika ingredienser som riktar sig mot hudproblem som torrhet eller känslighet.

NÄR DU SKA ANVÄNDA HÅRDTVÅL

VID DUSCH

 

Fasta hårdtvålar som Palmolive Moisture Care med olivoljeextrakt kan användas för att rengöra händer, ansikte och kropp i duschen. Kroppstvålar som denna är mycket fuktgivande och håller huden återfuktad, mjuk och ren. Fukta helt enkelt den fasta tvålen med varmt vatten för att mjuka upp dess konsistens och skapa ett lödder innan du applicerar på huden och sköljer av.

NÄR DU SKA ANVÄNDA FLYTANDE DUSCHGEL ELLER DUSCHCREME

 

Duschgeler kommer i många dofter och konsistenser - från kokosnöt, uppfriskande havssalt till lugnande aloe vera - och kan användas för att skapa en riktigt lyxig rengöringsupplevelse. De är generellt lämpliga för kroppen medan vissa även kan användas på hår och ansikte. Se till att du kontrollerar innan du använder en duschgel på ansiktet, eftersom det kan orsaka irritation om formulan inte är lämplig.

För en utmärkt allroundduschkräm, prova Palmolive Naturals Shower & Bath for Kids. Den har en mild formula som är testad av barnläkare, pH-neutral och berikad med 100% naturliga extrakt av mandel och aloe vera. Om du föredrar att duscha innan du går och lägger dig, prova Palmolive Aroma Essence Ultimate Relax Shower Gel med eterisk olja av lavendel och Ylang Ylang. Dess inneslutande doft kommer att hjälpa dig att känna dig lugn och avslappnad.

Palmolive 

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

LÄS MER

Anslut dig till Naturen

Läs Mer

Dofter och Ingredienser

Läs Mer

Kroppsvårdsrutiner

Läs Mer

Hållbarhet

Läs Mer