KROPPSVÅRDS RUTINER

Hur man tvättar sig: en guide

IntroDUKTION

 

Från vår nivå av självförtroende till professionella relationer och övergripande hälsa är det viktigt att duscha regelbundet och ta hand om oss själva för många aspekter av våra liv. Men hur ofta bör du duscha och vilka är de bästa produkterna att använda? Här avslöjar vi våra bästa tips för att upprätthålla god personlig hygien samtidigt som du tar hand om din hud.

VARFÖR ÄR PERSONLIG HYGIEN VIKTIG?

 

När vi rör oss omkring under dagen svettas vi från svettkörtlar som är utspridda över hela kroppen - särskilt under armarna, på handflatorna, fotsulorna och huvudet. Du kan se till att du känner dig och luktar fräscht under hela dagen genom att använda en antiperspirant eller deodorant. Det är dock fortfarande viktigt att ta bort svett från kroppen genom att ta en dusch och rengöra hela kroppen med en duschgel eller skum. Regelbundna duschar kommer att förhindra utvecklingen av kroppslukt - lukten som skapas när bakterier som lever på huden bryter ner svett till syror - och eventuell social pinsamhet som det kan orsaka.

HUR OFTA BÖR DU DUSCHA?

 

Många människor tycker att det är uppfriskande att duscha varje morgon, men varannan dag är tillräckligt för att upprätthålla god personlig hygien. Om du dock är mycket aktiv och tränar regelbundet bör du duscha oftare för att ta bort svett från kroppen. Att duscha direkt efter ansträngande träning förhindrar också utvecklingen av hudproblem som ryggakne. Var försiktig med att duscha för ofta eller använda mycket varmt vatten, eftersom detta kan avlägsna hudens essentiella oljor och göra din kropp torr och känslig.

HUR LÅNG TID BÖR MAN DUSCHA?

 

Dermatologer rekommenderar att spendera någonstans mellan 5 och 15 minuter i duschen. Svalare, kortare duschar anses vara bättre för din hud eftersom mycket varmt vatten kan orsaka irritation och rodnad. Inte bara är en dusch utmärkt för att hålla din kropp ren och hygienisk, men det kan också vara ett bra sätt att koppla av och varva ner..

DE BÄSTA DUSCHPRODUKTERNA ATT ANVÄNDA

 

Att använda en duschgel är det bästa sättet att rengöra och ta hand om din hud i duschen. Palmolive Naturals Shower Gel med honung och mjölk är berikad med naturliga extrakt för att återfukta huden och lämna den mjuk och len. Detta gör den till ett idealiskt val för torrare och mer känslig hud. Om du föredrar en uppfriskande duschupplevelse, välj Palmolive Thermal Spa Massage med havssalt & aloe vera. Denna skonsamt exfolierande duschskrubb kommer att lämna huden supermjuk, ren och strålande. Använd den när du behöver en uppiggande boost.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

LÄS MER

Anslut dig till Naturen

Läs Mer

Dofter och Ingredienser

Läs Mer

Kroppsvårdsrutiner

Läs Mer

Hållbarhet

Läs Mer