DOFTER OCH INGREDIENSER 

 

NATURLIGA INGREDIENSER FÖR SÖMN OCH INSOMNI

IntroDUKTION

 

Vid någon tidpunkt i våra liv kommer vi alla att uppleva svårigheter att sova, vilket kan inkludera problem med att somna eller att vakna upp ofta under natten. Oftast varar detta inte under en lång period, men ibland, när det blir ett pågående problem, kan du lida av sömnlöshet. Det finns många orsaker till sömnstörningar och, lyckligtvis, också sätt att behandla det. Fortsätt läsa för att lära dig mer om denna störning och för sömntips.

VAD ÄR INSOMNI?

 

  • Sömnproblem kallas ofta insomni. Du kan ha insomni om du regelbundet:
  • Har problem med att somna eller att förbli sovande
  • Vaknar tidigt och inte kan somna om
  • Känner dig trött efter att ha vaknat upp
  • Har svårt att sova middag under dagen även om du är trött
  • Känner dig trött och irriterad under hela dagen
  • Har svårt att koncentrera dig under dagen på grund av brist på sömn

ORSAKER TILL SÖMNSTÖRNINGAR

 

Det finns några anledningar till varför du kan ha sömnproblem. Dessa kan inkludera stress, ångest eller depression, oljud, ett rum som är för varmt eller kallt, en obekväm säng, alkohol, koffein eller nikotin, jetlag, skiftarbete eller medicinska tillstånd som artrit eller ryggsmärta. Om du har svårt att sova behöver du ta reda på vad som orsakar det så att du kan vidta rätt åtgärder för att sova bättre.

HUR DU BEHANDLAR SÖMNPROBLEM

 

Lyckligtvis finns det ganska många saker du kan göra för att hjälpa dig att sova bättre. Här är några effektiva sömntips:

Vänd dig till naturen

Det finns naturliga sätt att hjälpa dig att sova bättre. Dessa kan inkludera att använda en eterisk olja för sömn som du kan lägga på din kudde, såsom lavendel. Du bör också försöka koppla av minst en timme innan du går och lägger dig. Du kan försöka ta ett avslappnande bad med produkter som innehåller eteriska oljor, och lugnande ingredienser. Såsom exempelvis Palmolive Aroma Essence med lavendel och ylang ylang.

Sömnhygien

Försök att skapa goda sömnvanor genom att gå och lägga dig och vakna upp vid samma tid varje dag. Undvik koffein nära läggdags och minimera tiden du spenderar i sängen när du inte sover. Du bör också försöka begränsa skärmtiden innan du går och lägger dig, som att titta på TV och använda din telefon eftersom detta har visat sig skapa sömnproblem genom att påverka din förmåga att somna och minska mängden och kvaliteten på din sömn.

Ljus

Ljuset i ditt rum kan orsaka problem med att sova. Se till att ditt rum är mörkt och tyst när du går och lägger dig. Prova tjocka gardiner eller persienner som blockerar ljus och använd en ögonmask och öronproppar.

Motion

Regelbunden motion kommer att hjälpa när du inte kan sova, även om det är bäst att inte göra detta minst fyra timmar innan du går och lägger dig.

Komfort

Se till att du har rätt madrass och kuddar som är bekväma och har rätt stöd. Du kan också använda en eterisk olja för sömn, som lavendel, som du lägger på din kudde. Bara några droppar räcker långt.

Rådfråga en professionell

Om du har provat naturliga sätt att hjälpa sömnproblem och du fortfarande kämpar, sök professionell rådgivning från din apotekare eller läkare.

Palmolive 

PALMOLIVE KROPPSVÅRDSPRODUKTER

 

LÄS MER

Anslut dig till Naturen

Läs Mer

Dofter och Ingredienser

Läs Mer

Kroppsvårdsrutiner

Läs Mer

Hållbarhet

Läs Mer