DOFTER OCH INGREDIENSER 

Ordlista över naturliga ingredienser

IntroDUKTION

 

Det finns så mycket som naturen kan lära oss och ge oss. Det är därför så många naturliga ingredienser används i naturliga hudvårdsprodukter. De har många fördelar och bringar oss närmare naturen. Ta en titt på de naturliga ingredienserna vi använder i våra Palmoliveprodukter.

Mandel

Vi vet att mandlar är bra för oss, de innehåller massor av nyttiga fetter, vilket är bra för vår kost. Men det finns något ännu mer intressant med dem. Blomman från mandelträdet, som växer i Medelhavsregionen, är en kraftfull antioxidant och har fuktgivande egenskaper, vilket är fantastiskt för naturliga hudvårdsprodukter. De har också en söt, underbar doft.

Aloe Vera

Drottning Cleopatra och Nefertiti ansåg att aloe vera var ungdomens källa och använde det för att skydda sin hud mot solen. Det var mer än 3 000 år sedan, och det verkar som att de visste om dess fördelar redan då. Idag vet vi att aloe vera har många andra fördelar, som naturlig fuktgivning, och det är därför det används i naturliga hudvårdsprodukter.

Avokado

Vi älskar alla guacamole och vet att avokado är bra för oss. Det är också bra för vår hud. Det tros ha sitt ursprung i sydcentrala Mexiko och användes ursprungligen av aztekerna som en delikatess och afrodisiakum. Vi vet nu att det finns många andra fördelar med avokado och dess olja används ofta i naturliga hudvårdsprodukter som avokado-duschgel och avokadotvål. Oljan har antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper, som kan hjälpa din hud att förbli slät, stark och elastisk. Den hjälper också till att återfukta, skydda och fuktgöra för att hålla din hud frisk.

Basilika

Pesto är helt fantastiskt. Vi älskar det i en pastarätt, även om basilika inte kommer från Italien. Den härstammar förmodligen från Indien men användes också i Kina. Vi upptäckte att de forntida egyptierna använde den som ett konserveringsmedel och bevarande ört. Nu vet vi att den är mer än bara en ört för matlagning. Det finns många basilika hälsofördelar, inklusive basilika för huden. Dess fördelaktiga växtföreningar ger dig antioxidativa, antiinflammatoriska och andra hälsofördelar.

Bergamott

Bergamott påminner oss om en sommarträdgård. Den utvinns från skalet av citrusfrukter som växer på bergamottapelsinträd. Bergamottdoften är fantastiskt lugnande och citrusaktig, och den har flera beståndsdelar i sin olja som har antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den perfekt som ingrediens i naturliga hudvårdsprodukter.

Camelliaolja

Englebert Kaempfer, en tysk botaniker, kallade camellian Japanrosen, och vi håller med honom. De odlades i Kinas och Japans trädgårdar århundraden innan de syntes i Europa. Det är en så slående blomma att det inte är någon överraskning att den har 900 namn på japanska. Camelliaolja kommer från fröna av camelliaväxten, och i åratal har den varit känd som ett hudmirakel eftersom den naturligt återfuktar och har kraftfulla antioxidativa egenskaper som ger din hud stöd och flexibilitet.

Citrus

Oavsett om det är citroner, lime, mandariner eller apelsiner har citrusfrukt en distinkt och underbar citrusdoft. De är rika på vitaminer och växtföreningar och har många hälsosamma fördelar, inklusive antiinflammatoriska och antioxidativa effekter.

Lera

Vi vet att lera har använts sedan urminnes tider för krukor och keramiska figurer. Men förutom att bara användas för att skapa vackra keramiska föremål har lera använts i naturlig hudvård i hundratals år. Lersåpa har många fördelar som att absorbera orenheter från din hud, avgifta och rensa porer, absorbera överskottsolja utan att torka ut din hud och många fler.

Kakao

Kakao är så mycket mer än bara ingrediensen i den choklad vi alla älskar. Det har också använts i mediciner i cirka 3 000 år. Vi vet att det finns många kakao-fördelar när det används i naturliga hudvårdsprodukter som kakao-duschgel och kakao-såpa. Eftersom kakaosmör är rikt på fettsyror används det ofta för sin förmåga att återfukta och nära din hud samt förbättra dess elasticitet.

Kokos

Kokosnötter påminner oss om sommaröar, men det är så mycket mer än så. Dess olja tillverkas traditionellt genom att extrahera oljan från råa kokosnötter eller torkade kokosnötskärnor. När du använder kokosnöt för huden får du en rad fördelar inklusive möjliga antiinflammatoriska egenskaper, naturlig fuktgivning och självklart den underbara doften av kokos.

Vinbär

Vi vet att svarta vinbär är kraftpaket av vitaminer. De kommer från norra Europa och Asien, men du kan också se dem frodas i ryska klostergårdar. För så många år sedan användes dess blad, bark och rötter i olika sorters botemedel. De är bra att äta och har många hälso- och hudfördelar. De är rika på vitamin C, organiska syror och eteriska oljor och har antiinflammatoriska egenskaper som kan nära din hud.

Essentiella oljor

Oavsett om du använder eterisk olja för stress, för en massage eller för att tillsätta i ett avkopplande bad vet vi att de kan vara bra för oss. De är föreningar som extraheras från växter och naturliga källor - de utnyttjar verkligen naturen. De fångar växtens doft och smak, eller "essens", och du skulle bli förvånad över att veta att det finns mer än 90 olika typer. Eterisk olja för hud används ofta i naturliga hudvårdsprodukter och kan inkludera de fantastiska dofterna av lavendel, sandelträ, bergamott, ros, ylang-ylang, jasmin, citron och många andra. De har ännu fler fördelar som antiinflammatoriska, lugnande eller uppfriskande egenskaper. Du kan också använda eterisk olja för sömn.

Grapefrukt

Vi vet att en touch av socker kan förvandla en sur grapefrukt till en underbar frukt till frukost, men den är så mycket mer än så. Dess eteriska olja utvinns från skalet och används i många naturliga hudvårdsprodukter. Det finns många grapefrukt-fördelar, som dess rika näringsinnehåll samt dess antibakteriella och antioxidativa egenskaper. Grapefruktdoften används också för sin underbara doft i produkter.

Honung

De surrar omkring oss på picknickar och vi vet att de är väsentliga för att skapa blommornas magiska färger. Och de gör också honung, som har funnits i minst lika lång tid som inspelad historia. Även om den idag är fantastisk i te och honungsdoften är söt och läcker har honung också andra hälsofördelar. Honung för huden används också för sina antioxidativa, antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper.

Jasmin

Doften av jasmin är karakteristisk och beroendeframkallande när den sveper över en bris. Den är så ikonisk att den till och med anses vara en nationell symbol för flera länder. Jasmindoften är vacker och används ofta i duschgel och tvål. Men det finns så många andra fördelar. Jasminolja har antiseptiska och antiinflammatoriska egenskaper som kan vara användbara i naturlig hudvård.

Lavendel

Vi älskar de lila blommorna och lavendel-doften. Den är en njutning för sinnena. Även i det forntida Egypten användes dess eteriska olja. Den har så många användningsområden och fördelar som lavendel för sömn och lavendel för hud, och den används ofta i duschtvål, handtvål och såpa. Dess olja kan till och med döda vissa bakterier på huden och den har även antifungaliska egenskaper. Denna fantastiska olja kan också minska inflammation och hjälpa till att rengöra huden. Den är en kraftfull antioxidant och kan till och med hjälpa till att läka sår.

Lime

De används i matlagning och till och med gin och tonic. Men det finns så mycket mer bakom den friska limen. Vi tror att arabiska handelsmän tog lime och citroner från Indien till östra Medelhavsområdet och Afrika cirka år 1000 e.Kr. De är också näringsrika, rika på vitamin C, antioxidanter och andra näringsämnen. De har så många fördelar, som möjligt stärkt immunförsvar och främjande av din hudhälsa genom sina kraftfulla antioxidanter.

Macadamianöt

Det finns inget som den subtila smöriga smaken och krämiga texturen hos macadamianötter. Vi älskar dem i alla sina former, och de har så många andra fördelar förutom att vara bra för vår kost, vilket gör dem perfekta ingredienser för naturliga hudvårdsprodukter som macadamia-duschgel. Macadamiaolja är rik på fettsyror och kalium, och dess koncentration av palmitolsyra tros släta ut huden. Oljan innehåller också antioxidanter som kan hjälpa ditt hår att återhämta sig från exponering för saker som föroreningar i luften.

Magnesium

Våra kroppar är fantastiska maskiner och använder magnesium-fördelar för att spela en viktig roll för hälsan i vår kropp och hjärna. Det är också det fjärde mest abundanta mineralet i din kropp. Det här fantastiska mineralet finns överallt i naturen. Det finns så många fördelar med magnesium för huden, för sömn och stressfördelar, vilket är varför det används i produkter som tvål. Om du inte har tillräckligt med magnesium i din kropp kan din hud vara mindre elastisk och torr.

Mango

Mango kallas "fruktens kung" och vi måste hålla med. Dess saftiga, söta kött är en njutning och den har odlats i över 4 000 år. Vi har funnit studier som kopplar mango och dess näringsämnen till hälsofördelar som förbättrad immunitet, matsmältningshälsa och syn. Den är också rik på antioxidanter, som skyddar dina celler mot skador från fria radikaler. Den har ett högt innehåll av vitamin C, vilket kan ge dig hälsosamt hår och hud eftersom denna vitamin är viktig för produktionen av kollagen. Det är nog därför du kan hitta det i naturliga hudvårdsprodukter som duschtvål med mango.

Mjölk

Det är en gammal lösning att dricka ett varmt glas mjölk för att sova bättre. Och det kanske fungerar för dig. Den är mycket näringsrik och vi vet att den används för en enorm mängd mat som ost, grädde, smör och yoghurt. Mjölk har också nästan vartenda näringsämne din kropp behöver. Det finns några fördelar med mjölk för huden och en studie har visat att det hjälper till att avlägsna döda hudceller och stimulera ny celltillväxt. Det är därför det ibland används i tvål.

Mynta

Vi vet att mynta kommer i många former och vi älskar dess svalkande, lugnande känsla. Men det finns mycket mer med denna uppfriskande ört, och det är därför den används på huden eller för att andas in. Du hittar ofta den i naturliga hudvårdsprodukter som duschgel och tvål. Den innehåller ämnen som kan lugna din hud och eftersom den innehåller vitamin A kan den stärka din hudvävnad och till och med minska oljighet.

Oliv

Du vet att så många recept börjar med en skvätt olivolja och vi vet alla att det är hälsosamt för oss. Men det finns så många andra fördelar med olivolja, vilket är varför de också används i naturliga hudvårdsprodukter som duschgel och tvål. Olivolja är en antioxidant som riktar sig mot fria radikaler och det är möjligt att den till och med kan förebygga för tidigt åldrande. Oljan är också rik på vitaminer A, D, E och K, vilket är användbart vid behandling av olika hudproblem. Dessutom vet du förmodligen att olivolja ofta används för att återfukta och mjukgöra huden.

Orkidé

Vi tror inte att det finns någon vackrare, sött doftande blomma än en orkidé. Förutom deras skönhet är deras oljor perfekta för naturlig hudvård eftersom de har så många fördelar. Oljan innehåller kalcium, magnesium och zink, som alla är bra för din hud. Den återfuktar och lugnar din hud.

Palmfrukt

Oljepalmen härstammar från Väst- och Sydvästafrika och vi har använt den i nästan 5 000 år. Vi använder den i många livsmedel och naturliga hudvårdsprodukter eftersom den har antioxidanter och fuktighetsgivande fördelar för din hud.

Pioner

Pioner har en fantastisk historia med många berättelser om hur den fick sitt namn. En av dem kommer från den grekiska mytologin där Zeus räddar Paeons liv genom att förvandla honom till en vacker blomma - pionen. Pioner är vackra, doftande blommande växter som kommer i så många färger. De har också använts inom kinesisk medicin i århundraden på grund av deras kraftfulla antioxidativa och antiinflammatoriska egenskaper.

Granatäpple

Granatäpplekärnor är som små rubiner som trillar ur sitt skal. Vi vet också att de är bland de hälsosammaste frukterna på jorden. Det finns många hälsofördelar med granatäpple och du kan till och med använda granatäpple för huden eftersom det innehåller antioxidanter som hjälper till att skydda din hud mot skador från fria radikaler.

Hallon

Vi är säkra på att du älskar generösa mängder hallon i desserter. De smakar inte bara fantastiskt, de har också en underbar doft. Hallon innehåller många näringsämnen och är en utmärkt källa till fiber. De har kraftfulla antioxidativa egenskaper, som kan hjälpa till att minska åldersrelaterade tecken genom att bekämpa fria radikaler i din kropp. De är även rika på vitamin C, som är viktigt för frisk hud. Det kan till och med förbättra kollagenproduktionen, men vi behöver fortfarande göra mer forskning. Du kan njuta av dess vackra naturliga doft genom att använda duschgel och tvål med doft av hallon.

Roseolja

Rosor har alltid varit viktiga i våra liv. Det finns till och med dikter skrivna om dem. Vi känner dem särskilt för deras fantastiska doft, som du kan hitta i rosoljetvål. Det finns också många fördelar med rosolja för huden. Vi har funnit att eterisk rosolja kan ha antibakteriella och svampdödande egenskaper, och kan till och med ha antiinflammatoriska egenskaper. Denna fantastiska blommas olja är också känd för att återfukta och nära huden.

Havssalt

Vi vet alla att livet är smaklöst utan en nypa salt. Förutom att göra maten god finns det många andra potentiella fördelar med havssalt, som havssalt för huden. Det finns en skillnad mellan havssalt och vanligt salt. Havssalt är rikt på magnesium, kalcium, natrium och kalium. Havssalt för huden kan hjälpa huden att behålla fukt, balansera oljeproduktionen och naturligt exfoliera. Det är därför det ofta används i naturliga hudvårdsprodukter som duschgel och tvål.

Rosmarin

Vi känner till rosmarin som den robusta örten som överlever de hårda somrarna. Men den har också en underbar doft och vi har funnit att den har fördelar som rosmarin för huden. Dess olja kan hjälpa till att minska oljighet i huden och balansera den. Den har också antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper.

Solros

Vi älskar att se dem svänga i vinden när vi går förbi, men solrosor är så mycket mer än bara vackra blommor. De ger oss också solrosolja, som är rik på näringsämnen och antioxidanter som är bra för din hud.

Sheasmör

Sheasmör har använts i Afrika i århundraden och det har använts i hudvård och matlagning. Idag finns det så många fördelar med sheasmör och det används ofta i naturliga hudvårdsprodukter som duschgel eller tvål. Sheasmör är känt för att vara mycket fuktgivande och innehåller flera fettsyror och antioxidanter som kan hjälpa till att lugna inflammation och återfukta huden.

Tea Tree-olja

Tea tree-olja är en kraftfull eterisk olja med många användningsområden. Den är känd för sina antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper, vilket gör den till en populär ingrediens i naturliga hudvårdsprodukter som duschgel och tvål. Oljan extraheras från bladen på australisk tea tree och har använts i århundraden av ursprungsbefolkningen i Australien för sina medicinska egenskaper.

Vetegräs

Vetegräs är en koncentrerad källa till många näringsämnen och det har blivit populärt som en "superfood". Det är rikt på vitaminer, mineraler, aminosyror och antioxidanter. Många av dessa näringsämnen kan också vara fördelaktiga för hudhälsan när de används i naturliga hudvårdsprodukter.

Vanilj

Vi associerar vanilj med en söt, mild smak och en underbar doft. Den härstammar från Mexiko, men den används nu över hela världen. Vanilj används ofta i naturliga hudvårdsprodukter för sin trevliga doft, men det finns också andra fördelar som vanilj för hud. Dess antioxidanter kan hjälpa till att skydda huden mot fria radikaler och dess antibakteriella egenskaper kan hjälpa till att rengöra huden.

Vitamin E

Vitamin E är en kraftfull antioxidant som skyddar hudcellerna mot skador från fria radikaler och hjälper till att bevara hudens hälsa. Det har också fördelar som att hjälpa till att återfukta huden och minska inflammation. Vitamin E används ofta i hudvårdsprodukter som en ingrediens för att främja hudens välmående.

Ylang Ylang

Ylang ylang-olja utvinns från blommorna av ylang ylang-trädet som är infödd i Sydostasien och Oceanien. Dess doft är blommig och söt, och det används ofta i aromaterapi och naturliga hudvårdsprodukter för sina lugnande och avkopplande egenskaper. Ylang ylang sägs också ha förmågan att balansera oljeproduktionen i huden.

Zink

Zink är ett viktigt mineral som spelar en roll i många biologiska funktioner i kroppen, inklusive hudens hälsa. Det kan bidra till att reglera oljeproduktionen i huden, lugna inflammation och främja sårläkning. Zink används ibland i hudvårdsprodukter för dess fördelar för problemhud och irritation.

 

Sammanfattningsvis har naturliga ingredienser länge använts för sina hälso- och skönhetsfördelar. Från eteriska oljor och växtextrakt till näringsrika frukter och mineraler, dessa ingredienser har en bred mängd egenskaper som kan främja en sund hud och övergripande välbefinnande. Genom att använda naturliga hudvårdsprodukter som innehåller dessa ingredienser kan du dra nytta av deras unika egenskaper och nära din hud på ett naturligt och hälsosamt sätt.

 

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

LÄS MER

Anslut dig till Naturen

Läs Mer

Dofter och Ingredienser

Läs Mer

Kroppsvårdsrutiner

Läs Mer

Hållbarhet

Läs Mer