DOFTER OCH INGREDIENSER 

Varför finns det aluminium i
antiperspirant deodorant?

DOFTER OCH INGREDIENSER 

Varför finns det
aluminium i
antiperspirant deodorant?

Sambandet mellan aluminium och antiperspirant

 

När du tar en titt på ingredienslistan på din deodorant, är det troligt att du stöter på ett ämne som ofta väcker frågor: aluminium. Varför finns detta metalliska ämne i din produkt som du använder på huden? Låt oss förklara varför aluminium är en central ingrediens i många antiperspiranter och varför det är viktigt för dess effektivitet.

Svett och luktbekämpning

För att förstå aluminiumens roll i antiperspiranter är det viktigt att förstå skillnaden mellan deodorant och antiperspirant. Deodoranter är utformade för att bekämpa lukt genom att använda doftämnen för att maskera den dåliga lukten som kan uppstå när svett reagerar med bakterier på huden. Antiperspiranter å andra sidan, går ett steg längre genom att faktiskt minska mängden svett som produceras.

Hur fungerar antiperspiranter?

Antiperspiranter innehåller aluminiumföreningar, som vanligtvis kommer i form av aluminiumklorid eller aluminiumzirkonium. Dessa föreningar fungerar genom att tillfälligt blockera svettkörtlarna i huden. När du applicerar antiperspiranten på huden, bildas en tunn yta av aluminiumföreningen som skapar en barriär på hudens yta. Detta minskar svettningen genom att begränsa mängden svett som når hudens yta.

Sambandet mellan aluminium och antiperspirantens effektivitet

För att antiperspiranten ska vara effektiv, är det nödvändigt att aluminiumföreningarna tränger in i svettkörtlarna och interagerar med svett. När aluminium kommer i kontakt med svett, löses det upp och bildar en geléaktig substans. Denna gelé fungerar som en temporär plugg som fyller svettkörtlarnas öppningar, vilket minskar svettflödet till ytan av huden.

Så varför finns det aluminium i din antiperspirant?

Aluminium spelar en nyckelroll i att minska svettflödet genom att temporärt blockera svettkörtlarna och därigenom hjälpa till att hålla dig fräsch under dagen. Aluminium i antiperspiranter har inte visat sig ha en tydlig koppling till allvarliga hälsoproblem enligt stora hälsoorganisationer. Scientific Committee on Consumer Safety har gjort en studie inom ämnet och bedömde att användning av aluminium i antiperspiranter är säkert.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

LÄS MER

Anslut dig till Naturen

Läs Mer

Dofter och Ingredienser

Läs Mer

Kroppsvårdsrutiner

Läs Mer

Hållbarhet

Läs Mer