Anslut dig till naturen

VIKTEN AV NATUR OCH MEDVETENHET

IntroDUKTION

 

Välbefinnande blir snabbt en väsentlig del av våra liv. Det är en praxis och filosofi som har använts i århundraden för att hjälpa människor att känna sig mer sammankopplade med sig själva och sin omgivning. Det hjälper till att lugna och lugna oss, särskilt i en alltmer krävande värld där det är lätt att bli frånkopplad.

VAD ÄR VÄLBEFINNANDE?

 

Välbefinnande beskrivs som den aktiva processen att bli medveten och fatta val mot ett hälsosamt och meningsfullt liv. Det handlar om mer än bara att vara fri från sjukdom, det är en ständigt föränderlig process av tillväxt och utveckling som hanterar varje aspekt av ditt liv, vilket är varför det är så viktigt. Välbefinnande bryts ofta ned i sex olika områden och ibland så många som tolv. I den här artikeln kommer vi att täcka åtta områden av välbefinnande för att ge dig en heltäckande bild av vad det är och hur du kan arbeta mot det.

1. Fysiskt

Fysiskt välbefinnande handlar om alla aspekter av vår fysiska hälsa. Det inkluderar att upprätthålla en hälsosam kropp genom att äta näringsrik mat, få tillräckligt med sömn och motionera. Träningen du gör kan till och med vara lätt, som att gå på en promenad varje dag för att ta in naturen och landskapet. Fysiskt välbefinnande inkluderar också att lyssna på din kropp och ta hand om den när den visar tecken på sjukdom eller trötthet.

2. Mentalt

Mentalt välbefinnande innebär att engagera sig med världen genom lärande, problemlösning och kreativitet. Du kan göra detta på många sätt, från att lära dig nya saker på internet, studera, läsa en bok, pyssla, gå på teater eller lära dig mer om världen omkring dig när du tar en hälsosam promenad.

3. Känslomässigt

Känslomässigt välbefinnande handlar om att förstå dina känslor, att känna dig fri att uttrycka dem och att kunna hantera stress på ett effektivt sätt. Medveten närvaro (mindfulness) är ett mycket användbart verktyg för att hjälpa till med detta. Det finns många medvetenhetsövningar du kan prova för att se vilken som fungerar bäst för dig. Några av dessa inkluderar yoga, tai chi eller meditation. Du kan till och med praktisera medvetenhet i duschen. Så här gör du:

  • Ta inte med dig några elektroniska apparater in i badrummet med dig 
  • Förbered din handduk och alla andra saker du kommer att behöva, behandla varje sak med omsorg
  • När du klär av dig, namnge varje klädesplagg och lägg sedan ner dem noggrant och medvetet
  • Tänk djupt på hur du ska duscha och rengöra för kroppens och själens bästa
  • Känn vattnet när det träffar din kropp, var tacksam att du har varmt rinnande vatten
  • Akta dig för dina tankar eftersom de kan vända sig till tidigare eller framtida händelser
  • Tvätta din kropp på ett annat sätt än din vanliga rutin
  • Andas djupt för att låta doften av din duschgel fylla din kropp
  • Torka dig själv efter duschen och lämna ditt badrum städat och i ordning - så att den är redo för din nästa dusch 

Du kommer att kunna hitta många guider för medveten närvaro (mindfulness) för nybörjare på internet för att hjälpa dig komma igång med din strävan att leva medvetet.

4. Spirituellt

Spirituellt välbefinnande handlar om att upptäcka och utveckla en uppsättning värderingar som hjälper dig att hitta mening och syfte. Vissa människor kan göra detta genom religiösa praktiker, medan andra kanske finner mening på andra sätt. Många människor finner mindfulnessövningar användbara för att hjälpa till att hitta och utveckla sin andliga mening.

5. Socialt

Socialt välbefinnande handlar om din interaktion och relationer med andra människor. Det handlar om att skapa kopplingar och bidra till samhällen och andra människors liv. Detta är ett avgörande sätt att bygga och vårda ett pålitligt stödnätverk av familj, vänner och romantiska partners.

6. Miljömässigt

Miljömässigt välbefinnande inspirerar oss att leva en livsstil som respekterar vår omgivning och naturliga miljö. Natur och landskap är nyckeln i denna form av välbefinnande. Att vara i och uppskatta naturen kan vara en form av medvetenhet. Det kan få dig att känna dig lugnare, mindre stressad och mer sammankopplad med både dig själv och världen. Försök att gå på en ensam promenad eller gå en promenad i skogen och aktivt uppskatta ljuden, vyerna och dofterna av naturen. Ta dig tid att lukta på luften och blommorna, var tyst och lyssna på fåglarna och träden som prasslar. Snart kommer du att må bättre och känna dig mer sammanlänkad. Du kan också få fördelarna med naturen i ditt hem genom trädgårdsarbete, ha växter inomhus och till och med använda produkter som har naturliga ingredienser. Palmolive har ett brett utbud av hudvårdsprodukter som har infunderats med eteriska oljor och delar av naturen, som Palmolive Thermal Spa Massage skrubb för dusch med skonsam exfoliering med havssalt, aloe vera och eterisk olja. Stäng dina ögon och andas in den subtila doften av naturen.

7. Ekonomiskt

Ekonomiskt välbefinnande handlar om att lära sig hur man framgångsrikt hanterar dina ekonomiska utgifter. Detta är nödvändigt eftersom pengar spelar en avgörande roll i våra liv och att inte ha tillräckligt med det kan påverka vår övergripande hälsa. Att lära sig hur man arbetar med pengar och budgetar effektivt kommer att hjälpa till att lindra onödig stress.

8. Arbete

Arbetsvälbefinnande handlar om ditt arbetsliv. En del av det inkluderar att vara behövd och bidra till det större hela, liksom att bli erkänd för det. Arbete kan vara en stor stressfaktor för många av oss, så det är viktigt att lägga lite fokus på detta för att säkerställa att din arbetsmiljö fungerar för dig.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

LÄS MER

Anslut dig till Naturen

Läs Mer

Dofter och Ingredienser

Läs Mer

Kroppsvårdsrutiner

Läs Mer

Hållbarhet

Läs Mer