Anslut dig till naturen

Naturens välgörande effekter för stresslindring

Introduktion

 

Vi kommer alla att uppleva stress någon gång i våra liv. Orsaken till stress kan komma från nästan vad som helst, inklusive att flytta, hem, arbete, familj eller vänner. Att hantera stress när den inträffar är viktigt för att du ska må bra och för att hålla de negativa effekterna av stress borta. Att komma närmare naturen kan hjälpa till att minska stress och frigöra inre spänningar. Fortsätt läsa för att upptäcka fördelarna med naturen för att hantera stress.

VAD ÄR STRESS?

 

Stress är din kropps reaktion på att känna dig hotad eller under press. När detta händer översvämmar specifika kemikalier och hormoner din kropp, vilket orsakar en flykt eller kamp-reaktion. Inte all stress är densamma och låg nivå av stress kan till och med vara hjälpsam eller motivationsgivande. Men ibland kan stress påverka ditt humör, vilket är varför det är viktigt att minska stressen när du märker den. Att hantera stress kanske inte alltid verkar enkelt, men det finns några enkla tekniker du kan använda för att hjälpa till att minska stress i ditt dagliga liv, inklusive att utnyttja naturens kraft.

HUR MAN MINSKAR STRESS?

Det finns flera sätt att minska stress och frigöra inre spänningar. Här är några hjälpmedel som du kan prova för att se vilket som fungerar bäst för dig.

Tillbringa tid i naturen

Studier har visat att att vara i naturen och gröna områden hjälper till att minska stress och lugna dig. Om du har haft en stressig dag, försök att ta en promenad i din lokala park eller skogsområde och njut av naturens sevärdheter och ljud. Du kommer att märka att du börjar känna dig närmare naturen och mindre stressad.

Träning

Regelbunden motion hjälper till att minska stress. Motion sänker din kropps stresshormoner och hjälper till att frigöra endorfiner, vilket kan få dig att må bättre. Det finns också avslappningsövningar för stress, som yoga, som hjälper till att lindra stress genom att öka din kropps och andningsmedvetenhet. Du kan också prova att träna i din lokala park eller skogsområde och få fördelarna med både motion och natur.

Tänd ett ljus

Användning av eteriska oljor eller brinnande doftljus kan hjälpa till att minska stress. Några av de mest lugnande dofterna som finns i naturen är lavendel, ros, vetiver, bergamott, ylang ylang, geranium och många andra. Du kan också lägga till dessa i ett varmt bad eller leta efter produkter som innehåller dem, som Palmolive Aroma Essence Relax Duschgel med essentiell lavendel.

Ta ett avkopplande bad eller dusch

Ofta kan ett varmt bad eller en dusch lugna oss och hjälpa till med stresshantering. Du kanske inte inser det, men det är en del av att föra naturen in i ditt hem. Ljudet av rinnande vatten och avkopplande dofter från duschgeler och skumbad hjälper dig att komma närmare naturen. Du kan använda lugnande eteriska oljor i ditt bad för att öka avkopplingen eller använda en produkt som innehåller dem, som Palmolive Thermal Spa med eteriska oljor.

Om du gillar tanken på att föra naturen in i ditt hem genom att ta ett avkopplande bad eller en dusch, besök palmolive.se för att upptäcka utbudet av bad- och duschprodukter med eteriska oljor.

Palmolive Naturals

PALMOLIVE AROMA MOMENTS

 

LÄS MER

Anslut dig till Naturen

Läs Mer

Dofter och Ingredienser

Läs Mer

Kroppsvårdsrutiner

Läs Mer

Hållbarhet

Läs Mer